25 augusti, 2021

Utredning regionalt huvudmannaskap

Under hösten kommer Region Skåne genom ett uppdrag till WSP fördjupa sig i hur ett regionalt huvudmannaskap kan organiseras och finansieras för de publika skånska mtb lederna. Utredningen kommer titta på hur stigcyklingen och dess uppmärkta leder skulle kunna ges liknande förutsättningar som Skåneleden för att bli beständigt tillgängliga för boende och besökare i Skåne.

Utredningen är en förlängning av vårt samordningsprojekt och det ramverk vi sammanfattat, och kommer peka ut hur vi i Skåne kan ta nästa steg i arbetet. Om det blir vi eller någon annan som tar vid återstår att se, det viktiga är att arbete ges förutsättningar att fortsätta utvecklas i en positiv riktning.

När vi började vårt arbete för snart 6 år sedan var detta lite av vår mission att få upp frågan på bordet att det offentliga skulle ta ett positivt grepp kring utvecklingen kring stigcyklingen, och vi väntar nu spänt på utredningens resultat senare i vinter och vilken väg det kan staka ut för den skånska mtb scenen.

Fler nyheter