18 december, 2019

Året som gått i Leaderprojektet

Året som gått i Leaderprojektet Hållbar tillväxt genom ledbaserad turism och fritid – mtb leder har bjudit på en stor dos väntan. Handläggningstiderna på såväl kommuner som Länsstyrelse drar ut mer på tiden än vad vi kunnat förvänta oss, och samtidigt väntar markägarna med att ge slutgiltiga ok att köra igång tills de vet att kommun och Länsstyrelse är med på banan.

Men även om det tar tid borgar det för väl förankrade förslag för genomförande och vi ser fram emot en händelserik vår där vi ska knyta ihop hela projektet med ledmarkeringar och nya stigbyggen.

En stor del av årets arbete har handlat om att bistå konsulter för tillståndshanteringar och hålla möten med kommuner och markägare. Men vi kan även glädjas åt att ha invigt de första spåren i Sjöbo Ora och att under vintern ha kommit igång med ytterligare 15 km stigbyggen i detta område.

Det ser också ljust ut för att vi ska kunna skapa nya områden i Ystad och norra delarna av Tomelilla kommun innan projektet är slut.

Fler nyheter