27 mars, 2017

IMBA´s Trail Building School

Vintern börjar mattas av och vi ser redan vårblommor göra sig till känna när vi är ute och cyklar. Det har hänt en hel del positivt under vintern, inte minst att vårt projekt med att kunna erbjuda IMBA´s Trail Building School till skånska MTB entusiaster har beviljats medel och nu kommer bli av. Mer info kommer inom kort.

Vårt projekt MTB Skåne går också framåt. Vi är precis i sluttampen av en leaderansökan där vi vill anlägga 10 mil led i sydöstra hörnet av Skåne. Vi har en bra påbörjad dialog med markägare i området och har haft en första positiv avstämning med Länsstyrelsen kring tänkta områden. Håller nu tummarna att allt faller på plats.

Inom projektet MTB Skåne har vi också påbörjat dialog med ett stort antal kommuner och lokala cyklister om kommande projekt områden. Intresset verkar stort och målet om 500 km kvalitetssäkrade och uppmärkta mtb-leder börjar kännas som ett rimligt mål, även om tidsaspekten till 2020 kommer behöva revideras.

Fler nyheter